Client’s suite for an Investment Bank

Site: Paris (75), 39 à 51 et 59 avenue Pierre Mendès-France

Client
Investment Bank

DESIGN TEAM
Ateliers 2/3/4/ (Jean MAS)
Team 2/3/4/: Louis Gilbert, Marie Boutet, Yseult de Dieuleveult Mickaïl Veluire, Ilaria Feltrin, Audrey Azoulay, Lucile Martineaud
Engineers: GESYS, SYSTAL, AVEL, BATSCOP, QUALICONSULT.

Project Brief of the 1st phase
Interior design of the common spaces and the Client Suite of the ELEMENTS building and decoration of the entrance hall. Interior fittings of the auditorium and concierge services for the AUSTERLITZ building.
Our mission as interior designer focused on: needs analysis, space design, choice of materials and manufactured products, design of custom-made furniture, prescription of industrial furniture, site monitoring.

Area phase 1 :
Auditorium 260 m² / Client Suite 650 m² / Common area360 m² / Entrance hall 200 m

Schedule phase 1
Completion may 2018

Contract Sum phase 1
4,3 M€ HT

Contractors
Cloisons, doublages, plâtrerie– peinture – revêtements sols : RIM
Cloisons amovibles : Clestra
Agencement : Merotto Milani
Menuiserie bois : François Letessier
Cuisine : MRG
Vitrophanie – signalétique : Batitint
Electricité : Phibor - TTI
CVC / Plomberie : Tunzini
Pré-câblage VDI : SDEL
Audiovisuel : SNEF
Sureté, contrôle d’accès, vidéosurveillance : Cesa
Gestion technique du bâtiment : Schneider Electric

photos ©LucBoegly

When the subsidiaries of an investment bank choose to move to new offices, they asked for Ateliers 2/3/4/ to design their representation and work spaces.
Our designers help the client and its teams to go over an impersonal and rigid image, while integrating the company’s new concepts of digital workplace and communication. The different spaces were treated with special care and close attention for giving them a strong identity.
The client suite is a reception area dedicated to meetings with a hushed décor worthy of the great Parisian Hotels.
The “town square” is the common space where employees meet for a relaxing coffee break, a wellness moment, informal meetings and corporate events.
The auditorium, designed like a shell, hosts a neutral colored conference hall enhanced by the bright color of seats.
The design of the main lobby was made by bringing artificial light with a rain of golden blown glass catching the eye from the street. The furniture, carpeting and reception desk were thought to fit the brand image of our client.


^ A meeting room composed of a set arranged in American walnut and manganese brass.
The curtains allow you to play with different privacy scenarios.

^ The composition of the reception areas allows you to play with a hidden area revealed with extra clear curved glass walls.

^ The Client Suite consists of glass meeting rooms. Textile curtains with metallic effects are set in boxes between the curved glass panes and play with the surrounding materials.

^ The rooms offer a very neat and sober space, made with furniture arranged in curved American walnut metal and stitched leather.


^ Retractable plugs with manganese finish metal mesh appear for wired connection during meetings only on request.


^ The rooms offer a very neat and sober space, made with furniture arranged in curved American walnut metal and stitched leather.

^ The lounge bar, in the extension of the Client Suite, offers a bar in patinated brass, curved glass and metallic effect curtain in an American walnut case. Visitors share a moment in this cosy, upscale lounge with timeless upholstered furniture.
^ The curved shape of the bar invites visitors to sit down and enjoy a suspended moment, bathed in a diffuse and soft light


^ The patio extends into the café


^ The common area welcomes users around a coffee and pastries in a space that benefits from a very beautiful natural light. The brightly lit multi-purpose room offers formal meetings and welcome cocktails. The soft shades with a hint of acidity accentuate the dynamism of the place.

^ Des bulles en verre lumineuses BOCCI forment une constellation scintillante.

^ The main hall offers waiting rooms on handmade carpets and in a sparkling rain of lights.

^ The auditorium (of the Austerlitz building: Avenue Pierre Mendes France Paris) in the shape of a shell and its openings on the outside bringing light from the outside.

^ The L213 armchairs in mustard and green tones contrast in a monochrome environment of sober and soft shades.